Wat is de beste compressor voor fietsbanden volgens Fiets.nl?
Wat is de beste compressor voor fietsbanden volgens Fiets.nl?

Mobiele compressors, hoe handig zijn die eigenlijk om je banden op te pompen? En als je eenmaal overtuigd bent, wat is dan de beste? De redactie van Fiets zocht het voor je uit in het nieuwe nummer.

Mobiele compressor zijn heel compact – kleiner dan een normale fietspomp – en werken op een accu. Heel handig dus om mee te nemen tijdens je fietstocht. De juiste druk stel je gemakkelijk en precies in. Ook de werking is verder heel simpel, gewoon een kwestie van aansluiten en aanzetten, de compressor stopt vanzelf. Handige bijkomstigheid: je kunt ‘m meteen gebruiken voor de auto.

De meest complete fietspomp compressor

Vier mobiele compressors werden getest in Fiets, op batterijduur, snelheid en geluid. De Donrox Ride F511 kwam hierbij met een 9,1 als testwinnaar uit de bus, omdat dit de meest complete compressor bleek. “Je kunt de accu ook als powerbank gebruiken, bijvoorbeeld om een lamp, telefoon of fietscomputer op te laden – Donrox verkoopt ook een carbon fietstas à 30 euro met daarop een houder voor je mobiel. Voor slechts 400 gram heb je dus een extra batterij voor in nood en een fietspomp ineen.” Ook scoort deze compressor goed op gebruiksvriendelijkheid, hij wordt niet zo heet als de andere pompen en het display is goed af te lezen.

De nummer 1 bandenpomp voor de fiets

De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je fiets op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je fietst.

Bekijk onze keuze