5x De mooiste bloesemroutes op de fiets
5x De mooiste bloesemroutes op de fiets

Niets luidt het voorjaar zo in als bloesem. Maak een mooie fietstocht langs al die bloeiende boomgaarden – dit zijn de 5 mooiste routes van Nederland en net over de grens in België.

1. Langs de Linge. Bloesemroute Betuwe

De Linge is bloesemgebied nummer één. De Betuwe staat niet voor niets bekend om het fruit, in het voorjaar geniet je hier volop van bloeiende bomen. De Linge meandert prachtig door het landschap, vanaf de dijk kijk je hier uit over boomgaarden en boerderijen. Rijd de Linge bloesemfietsroute en stap even af bij het pontje Carolinge in Arkel, hier vind je ook een theeschenkerij.

2. Bloesem in Buren

Ook in de Betuwe: het stadje Buren. Dit mooie oude plaatsje ontdek je met de Kersentocht Betuwe, waarbij je volop geniet van bloesem. Wat de beste tijd is om op pad te gaan? De meeste bloesem bloeit in april en mei, maar het weer is een belangrijke factor. Ook bloeien niet alle fruitbomen tegelijkertijd. Op deze site vind je de actuele bloesemstand rond Buren!  

3. Landgoed Haarzuilens

De Natuurmonumenten fietsroute Landgoed Haarzuilens is een korte route, maar wel eentje met veel afwisseling. Je ontdek de bloeiende boomgaarden op het landgoed rond Kasteel de Haar bij Utrecht, het grootste kasteel van Nederland. Dit middeleeuwse kasteel heeft een rijke en extravagante geschiedenis, stap dus zeker even af om rond te kijken.

4. Zuid-Limburg fruitbomen in bloei

In Zuid-Limburg vind je nog authentieke hoogstamboomgaarden. Een mooi gezicht als die in bloei staan, de verweerde ruige stammen contrasteren prachtig met de tere bloesem. De Bloesemroute Zuid-Limburg leidt je langs de mooiste plekjes. Je komt ook dwars door Eijsden en Sint Geertruid, leuke dorpen om een terrasje te pakken.

5. Heerlijk Haspengouw bloesemroute

In België is Haspengouw hét fruitgebied. In het voorjaar geniet je hier volop van bloesem, met pop-up terrassen en picknicks midden in de bloeiende boomgaarden. De fietsroute Fruitige landschappen met pit leidt langs kunst, uitkijkpunten en monumentenstad Sint-Truiden. Je gaat van start op een toepasselijk plekje: het Fruitbelevingscentrum Stroopfabriek in Borgloon.

Ervaar het gemak van een elektrische fietspomp

Wil jij één of meerdere van deze bloesemroutes fietsen? Dan ga je natuurlijk goed voorbereid op pad. We adviseren dan ook een elektrische fietspomp mee te nemen. Hiermee pomp je zonder moeite en in een handomdraai je fietsband op tot de juiste druk. Bekijk onze collectie elektrische fietspompen voor meer voordelen. 
We hebben daarnaast ook handige fietstassen, om je pompje gemakkelijk in mee te nemen. Ben jij een echte fietsfanaat? Lees dan ook onze blogpost wat neem je mee op fietsvakantie en zelf een fietsroute maken met Google Maps.

De nummer 1 bandenpomp voor de fiets

De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je elektrische fiets op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je fietst.

Bekijk onze keuze