Fietsaccu beveiligen tegen diefstal
Fietsaccu beveiligen tegen diefstal

De populariteit van fietsen, vooral elektrische fietsen, groeit snel. Met meer fietsen op de weg neemt helaas ook het diefstalrisico toe (e-bikes steeds populairder bij dieven). Een waardevol onderdeel van een e-bike is de accu, en het goed beveiligen ervan is belang om te voorkomen dat deze wordt gestolen. Hier zijn eenvoudige maatregelen om je fietsaccu effectief te beschermen tegen diefstal.

Investeer in een goed slot

Kies een fietsslot goedgekeurd door Stichting ARTfiets, bij voorkeur met minimaal twee sterren. Een degelijk slot maakt het dieven aanzienlijk moeilijker om toegang te krijgen tot je fiets en de waardevolle accu.

Gebruik een accuvergrendelingssysteem

Sommige e-bikes hebben ingebouwde accuvergrendelingssystemen. Als jouw fiets dat niet heeft, overweeg dan een apart systeem aan te schaffen. Deze systemen zorgen ervoor dat de accu stevig aan de fiets vastzit en niet gemakkelijk kan worden verwijderd zonder de juiste sleutel.

Verwijder de accu bij langdurige stalling

Als je je fiets voor langere tijd onbeheerd achterlaat, zoals tijdens vakantie, haal dan de accu eraf en neem hem mee. Zo voorkom je diefstal en maak je je e-bike minder aantrekkelijk voor dieven.

Gebruik een GPS-tracker

Installeer een GPS-tracker op je e-bike of accu. Zo kun je in realtime de locatie van je gestolen fiets volgen, wat waardevol kan zijn bij het terugvinden ervan.

Maak gebruik van camerabewaking

Parkeer je fiets op plaatsen met cameratoezicht. Criminelen vermijden liever locaties waar ze gefilmd kunnen worden. Camerabeelden kunnen ook helpen bij identificatie en opsporing van de dader.

Registreer je fiets en accu

Registreer je fiets en accu bij lokale autoriteiten of online fietsregistratieplatforms. Het serienummer van zowel de fiets als de accu is hierbij cruciaal. Registratie vergroot de kans op het terugvinden van je fiets bij diefstal.

Gebruik minimaal 2 sloten

Om diefstal te voorkomen is het een goed idee om je fiets met minstens 2 sloten af te sluiten. Je kunt naast het beugelslot nog een extra kettingslot toevoegen. Hierdoor is je fiets beter beveiligd en door het kettingslot is het een stuk lastiger om de fiets mee te nemen.

Parkeer op bewaakte plekken

Zet je fiets in een bewaakte fietsenstalling of op drukke plekken. Dit maakt diefstal minder aantrekkelijk voor criminelen.

Parkeer je fiets zonder zorgen

Door te investeren in kwalitatieve sloten, vergrendelingssystemen en moderne technologieën zoals GPS-trackers, kun je de kans op diefstal van je fietsaccu aanzienlijk verminderen. Het nemen van preventieve maatregelen is niet alleen verstandig om je e-bike te beschermen, maar ook om het gemak en plezier van fietsen veilig te houden. Wees proactief in het beveiligen van je waardevolle bezit en geniet zorgeloos van je fietstochten.

De nummer 1 bandenpomp voor elektrische fietsen

De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je elektrische fiets op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je fietst.

Bekijk onze keuze