Fietsroutes
Ontdek de pracht van de herfst op de fiets in Nederland

De herfst is een betoverend seizoen in Nederland, waar de natuur transformeert in een kleurrijk schouwspel van goud en rood. Wat is er nu een betere manier om van deze pracht te genieten dan op de fiets? In deze blog nemen we je mee op een uitgebreide reis door enkele van de meest betoverende herfstfietsroutes in Nederland.

De Veluwezoom - Gelderland

Begin je herfstavontuur op de Veluwezoom, het oudste nationale park van Nederland. Deze route is ideaal voor liefhebbers van uitgestrekte bossen en heidevelden. Terwijl je door de bossen fietst, omringd door majestueuze eiken en beuken, zul je betoverd worden door de kleurrijke bladeren die onder je wielen knisperen. De rijke geuren van de herfst zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Je kunt hier genieten van diverse uitkijkpunten en fotomomenten. Deze route is geschikt voor zowel beginners als ervaren fietsers.

De Waterland Route - Noord-Holland

De Waterland Route is een schilderachtige tocht door het typisch Nederlandse landschap. Je fietst langs mooie dorpjes, kronkelende sloten en karakteristieke molens. Tijdens de herfst toont deze regio haar ware kleuren, met gouden rietvelden en een rustige sfeer die deze route extra bijzonder maken. Onderweg kom je door sfeervolle dorpen zoals Monnickendam en Broek in Waterland, waar je kunt stoppen voor een lekkere kop koffie. Dit is een ontspannen fietstocht voor iedereen, perfect om van de herfstpracht te genieten.

De Sallandse Heuvelrug - Overijssel

De Sallandse Heuvelrug biedt fietsliefhebbers een spectaculair uitzicht op de glooiende heuvels en uitgestrekte heidevelden. In de herfst veranderen de bossen in een kleurenpalet van oranje en rood. Hier kun je genieten van zowel de natuur als de uitdaging van de heuvelachtige terreinen. De Sallandse Heuvelrug is perfect voor de meer avontuurlijke fietsers en biedt talloze mogelijkheden voor korte stops om van de herfstpracht te genieten.

De Mookerheide - Limburg

De Mookerheide, gelegen in het zuiden van Nederland, biedt tijdens de herfst een adembenemend uitzicht over de Maasvallei en Duitse bossen. De geur van de herfstbladeren en het geluid van knisperende bladeren onder je fietsbanden maken dit tot een onvergetelijke ervaring. De route neemt je mee door glooiende landschappen en historische plekken. Vergeet niet je camera mee te nemen om de uitzichten vast te leggen. De Mookerheide is geschikt voor zowel beginners als ervaren fietsers.

Het Dwingelderveld - Drenthe

Het Dwingelderveld is een van de grootste natte heidegebieden in West-Europa en biedt in de herfst een prachtig schouwspel van kleuren. De route voert je langs uitgestrekte heidevelden, mysterieuze vennen en door de schaduwrijke bossen. Dit is een rustige en gemakkelijke route waar je in alle rust van de herfstpracht kunt genieten. Het is perfect voor gezinnen en rustzoekers.

Check onze blog voor meer routetips

Ben je op zoek naar fietsroutes in een bepaalde regio? Lees dan onze blog met tips over apps die kant-en-klare fietsroutes aanbieden. Ook hebben we een artikel geschreven over hoe je zelf (fiets)routes maakt en aanpast in Google Maps.

De nummer 1 bandenpomp voor de fiets

De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je fiets op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je fietst.

Bekijk onze keuze