Kinderwagenband oppompen
Hoe kun je een kinderwagenband oppompen?

Veel ouders kiezen voor een kinderwagen met luchtbanden. Dit rijdt namelijk comfortabeler dan een wagen met foambanden of plastic banden. Om van dit voordeel te profiteren, is het belangrijk om regelmatig de spanning van kinderwagenbanden te controleren en ze – indien nodig – op te pompen.

Stappenplan voor het oppompen van een kinderwagenband 

Benodigde tijd: 5 minuten

Stappenplan voor het oppompen van een kinderwagenband met een elektrische luchtpomp

 1. Check het ventiel

  Kijk wat voor soort ventiel de kinderwagenband heeft. Bij de meeste merken is dat het AV-ventiel dat ook op autobanden zit. 

 2. Welke bandenspanning

  Check op de band of in de handleiding wat de juiste bandenspanning is. Dit wordt aangegeven in psi of bar.  

 3. De pomp aansluiten

  Draai het ventieldopje los en sluit de pomp aan, indien nodig via een verloopstuk.

 4. Pompen

  Voer de juiste bandenspanning in en pomp de band op.

 5. Ontkoppelen

  Haal de pomp los en draai het ventieldopje vast.

Juiste spanning voor een kinderwagenband

Een kinderwagen met luchtbanden biedt volop comfort. De lucht in de band dempt de trillingen, zodat het kind lekker ligt of slaapt. Bovendien hebben luchtbanden een lagere weerstand dan andere bandensoorten, zodat ouders hun kinderwagen gemakkelijk over oneffen (bos-)paadjes kunnen voortduwen. Het is aan te raden om regelmatig de spanning te controleren. Een juiste bandenspanning zorgt voor meer comfort en stabiliteit. Ook vermindert het de weerstand en slijtage, zodat de kans op een lekke band kleiner wordt. 

Elektrische pomp voor een kinderwagenband

Een elektrische pomp is ideaal voor je kinderwagen. Je kunt er eenvoudig mee controleren of de banden de juiste spanning hebben. Ook oppompen is zo gepiept: je stelt de juiste spanning in, de pomp doet de rest. Ga liever niet naar een benzinestation om de kinderwagenbanden op te pompen. De bandenspanning is hier snel te hoog, dit kan schade tot gevolg hebben. Bovendien is het soms zo lastig de pomp van het ventiel los te maken, dat de band net zo snel weer leegloopt als hij vol liep. Nog een tip: pomp de band liever niet op als je kind in de wagen ligt. Een elektrische pomp maakt geluid, je kind kan er wakker van worden.

Altijd en overal de juiste bandenspanning

Banden presteren het beste als ze op de juiste spanning staan. Een goed opgepompte band ondervindt bijvoorbeeld minder weerstand op de weg of een zandpad. Bij een caravan, scooter of scootmobiel leidt dit al snel tot een lager brandstofverbruik. Ook gaat een band langer mee als hij op tijd wordt opgepompt. Wel zo duurzaam. Wil je weten hoe je de banden van jouw voertuig het beste van de juiste hoeveelheid lucht kunt voorzien? Lees dan één van de volgende blogs:

De nummer 1 bandenpomp voor de kinderwagen

De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je kinderwagen op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je rijdt.

Bekijk onze keuze