Makkelijk retourneren via ons retourportaal

We hebben een handig retourportaal binnen onze webwinkel, waarmee je gemakkelijk een retourlabel kunt aanmaken. Retourneren vanuit Nederland is gratis en vanuit België is retourneren gratis via de vervoerder DPD. 

 

Retourzending aanmaken

 

Informatie rondom retourneren

Wanneer je een aankoop doet bij Donrox dan heb je het recht om je bestelling gedurende 30 dagen na ontvangst daarvan zonder opgave van reden te retourneren. Na aanmelding van het retour heb je nogmaals 14 dagen de tijd om je product aan ons te retourneren. Nadat wij de retourzending hebben ontvangen krijg je het volledige orderbedrag terugbetaald. Voor retournering vanuit Nederland neemt Donrox de kosten van retourneren voor zijn rekening. Voor retournering vanuit België kan een toeslag gelden op het gratis retourneren, afhankelijk van de gekozen vervoerder.

Vóór retournering mag je enkel het product bekijken, beoordelen en in die mate testen die redelijkerwijs nodig is om te beoordelen of het product aan je wensen voldoet. Als je gebruik maakt van je herroepingsrecht, dan zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking (onbeschadigd!) aan ons geretourneerd moeten worden.

Als het geretourneerde product niet aan voornoemde voorwaarden voldoet of als het geretourneerde product zichtbare gebruikssporen bevat, dan kan waardevermindering bij je in rekening worden gebracht. Het herroepingsrecht is uitgesloten als er sprake is van een situatie als genoemd in de wet (artikel 6:230p BW). Dit is o.a. het geval als er sprake is van gepersonaliseerde producten of als de verzegeling gebroken is. 

Er kan waardevermindering van het product bij je in rekening worden gebracht als de waardevermindering een gevolg is van de manier van omgaan met het product die verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van het product vast te stellen. Die waardevermindering wordt in ieder geval geacht aanwezig te zijn bij zichtbare schade(s) aan het product en/of het niet volledig retour zenden van het product, zoals genoemd in artikel 4.8 van onze algemene voorwaarden. 

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons (Donrox B.V., Beekstraat 54, 6001 GJ, Weert, klantenservice@donrox.com, Telefoon: +31 (0)492 727727) via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per post of e-mail) op de hoogte stellen van uw beslissing de overeenkomst te herroepen. 

Om gebruik te maken van het herroepingsrecht kan je gebruik maken van ons retourportaal. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van jouw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.