Scooterband oppompen
Hoe moet je een scooterband oppompen en waar moet je verder nog op letten?

Wil jij je scooterband oppompen? Dat is gelukkig niet moeilijk en je kunt de band in principe op dezelfde manier oppompen als een fietsband. Neem de volgende stappen en je scooterband heeft in no time de juiste bandendruk

1. Vind het ventiel tussen de velgen en draai het ventieldopje eraf.

2. Sluit de pomp aan op het ventiel. Voor het oppompen van een scooterband kun je het beste een voetpomp of elektrische fietspomp gebruiken.

3. Pomp de band op tot de juiste druk bereikt is.

4. Haal de pomp van het ventiel af en draai het ventieldopje er weer op.

  De band oppompen van je scooter vraagt wel even wat aandacht. Hoe vaak moet je de bandenspanning controleren, hoe hard moet je de band oppompen en waar moet je precies op letten? En wat is de juiste bandenspanning voor een scooter?

  Regelmatig even de bandenspanning checken en de banden oppompen van je scooter is een goed idee. Goed opgepompte banden verbruiken veel minder brandstof: mooi voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien slijten hard opgepompte banden minder snel, waardoor minder bandenslijpsel in het milieu terechtkomt. Dat scheelt weer in de aanschaf van nieuwe banden. 

  Waar staat de bandenspanning voor je scooter? 

  Gemiddeld kun je voor een scooter als gemiddelde bandenspanning 2 tot 2,1 bar aanhouden voor de voorband. Voor de achterband is 2,4 tot 2,5 bar aan te raden. Check altijd even in het serviceboekje wat de precieze voorgeschreven spanning is voor jouw scooter, dat verschilt per ieder type. Denk ook aan de belasting. Als je vaak iemand achterop neemt kun je de band beter iets harder oppompen. Tubeless banden vormen een uitzondering. Deze behouden hun stabiliteit ook bij minder dan 1 bar.

  Heb jij een Vespa scooter? Lees dan onze blogpost de juiste bandenspanning voor een Vespa voor de ideale bandendruk voor verschillende modellen.

  Hoe vaak moet je je bandenspanning controleren? 

  Schaf een goede scooterpomp met spanningsmeter aan en controleer de spanning regelmatig. Banden verliezen altijd vanzelf wat spanning. Controleer de bandenspanning van je scooter daarom minstens eens in de twee maanden. Beter nog is het om iedere week de bandenspanning even te checken. 

  Hoe maak je een eigen bandenspanningstabel?

  Met de elektrische bandenpomp van Donrox heb je de keuze uit vijf voorgeprogrammeerde en aanpasbare instellingen. Daarmee kun je zelf een ideale bandenspanningstabel maken, voor je scooter maar ook meteen voor je auto en fietsen. Zo hoef je het maar één keer op te zoeken en weet je zeker dat je precies de juiste spanning te pakken hebt.

  Scooter band oppompen met een compressor

  De banden van je scooter oppompen met een compressor? Dat kan, met de elektrische bandenpomp van Donrox, een handzame minicompressor. Het oppompen gaat moeiteloos en stopt vanzelf bij de gewenste spanning. De compressor is compact genoeg om altijd bij je te hebben. Deze veelzijdige minicompressor werkt bovendien ook als powerbank, zodat je altijd je telefoon op kunt laden. Dankzij het ingebouwde lampje kun je goed zien wat je doet, ook bij minder weer of ’s avonds laat.

  Veilig rijden op de scooter

  De juiste bandenspanning is ook belangrijk voor de veiligheid. Te zachte banden zorgen voor een langere remweg. Een te lage bandenspanning maakt de band ook gevoelig voor gaatjes. Let ook op dat je de band niet te hard oppompt. Hoe harder je de band, hoe smaller het gedeelte dat het wegdek raakt. Daardoor verlies je grip. Maar een te harde band rijdt ook niet prettig, dan verlies je teveel demping en voel je ieder kiezeltje op de weg.

  Wil jij je banden oppompen, maar weet je niet goed hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan een van de volgende blogposts!

  De nummer 1 bandenpomp voor de scooter

  De Donrox Ride F511 is ideaal om zonder inspanning de banden van je scooter op te pompen. Deze compressor past op verschillende soorten ventielen en stopt vanzelf bij de gewenste luchtdruk. Hij is compact, draagbaar en voorzien van een drukmeter en USB-oplaadbare powerbank. Je kunt hem thuis gebruiken, maar ook onderweg. Zo ben je flexibel genoeg om de luchtdruk in je banden aan te passen aan de ondergrond waarop je rijdt.

  Bekijk onze keuze